Пазарска, пощальонска, клъч или чанта за багаж – кои видове чанти са най-популярни?

Разнообразието то дамски чанти на пазара може да ни накара да се чудим коя точно да изберем. Ето защо днес решихме да ви представим предимствата на някои от основните модели, които ще се срещат често през следващия сезон. Така ще бъдете сигурни коя точно ще отговори на вашия нужди и условия в ежедневието.
Какво представляват моелите тип „пазарска чанта“?
Пазарските чанти са силно обичан вариант из разнообразните чанти на answear.bg, поради простия факт, че са изключително практични. Те събират всички нужни ни вещи и могат удобно да се носят на рамо или в ръка. Осигуряват функционалност, но същевременно се грижат и за изисканата ни визия. Създават ежедневна елегантност, която се съчетава отлично с всички дрехи от гардероба ни, без значение дали искаме да облечем любимата си рокля, новото си палто, изискани панталони и т.н.
Кога за заложим на пощальонска чанта?
Този тип чанти са отлично функционално решение за работещи и учещи дами. Ако си търсите чанта за офиса или пък за университета, пощальонските такива са на ваше разположение. Те се носят през рамо, което им придава повече удобство, макар да имат един недостатък спрямо раниците (когато говорим за университет), а то е че тежестта не се разпределя равномерно. Затова за студентките препоръчваме, ако имат твърде много багаж в чантата си, да се замислят дали да не си вземат раница. Но във всички останали ситуации, що се отнася до бизнес средите и до университетските среди, пощальонските чанти са отлично решение. В тях можете да сложите не само телефона и портфейла си, но и разнообразни документи, папки, учебници, дори лаптоп.

Нужно ли е да имаме поне една чанта за багаж в гардероба ни?
Такива чанти са отлично практично решение при ходене на фитнес, при пътуване, при посещение на няколкодневни семинари и други подобни. Те побират достатъчно багаж, включително дрехи и обувки, така че ще ни помогнат да вземем със себе си всичко нужно за няколко дни. Още по-практични са, ако пътувате със самолет, а престоят ви ще е кратък. Това ще ви спести дългото време за проверка, а после и за чакане на багаж. Освен това са идеални за спортуващи дами, които могат да носят аксесоарите си за тренировка в тях. Силно популярни са поради огромната си практичност, но и поради факта, че макар да не са водещи фигури на модния подиум, все пак не оставят на страна стила и изискаността.
При какви ситуации да изберем чанти тип „клъч“?
Ето ни и при официалните чанти. Защо стил тип „клъч“ е толкова популярен? Е, поради простата причина, че е най-подходящият за елегантни събития. Подхожда прекрасно на различни вечерни тоалети, включително рокли и костюми. Предлагат се в различни размери и цветове, включително понякога и с декорации. Така че можете да ги комбинирате отлично според това с каква визия са останалите дрехи за даденото събитие. Чантите тип „клъч“, каквито можем да намерим на https://answear.bg, са превъзходно решение за официални събития като сватби, вечери с елегантен дрескод, партита и т.н.
Коя от всички тях обаче е най-популярна?
Няма как да дадем твърд отговор на това. Всички те задържат своята слава поради факта, че служат отлично на дадена цел – едни от тях ни предоставят практичност като побират багажа ни, други пък са най-добрият избор за елегантни събития и т.н. Затова популярността си остава неизменна, а използването им се дирижира от това по какъв повод ни е нужна чантата. Сред бизнес средите например най-широко са разпространени пощальонските чанти, докато за ежедневието най-много се търсят пазарските чанти. От друга страна, сред дамите, които често посещават официални събития, чантите тип „клъч“ се славят с най-голяма популярност. Съответно, всяка от тях ни е нужна по даден повод и отговаря на нуждите ни за дадена ситуация.
Това са най-популярните чанти на пазара, които скоро няма да излязат от мода и които ще ни осигурят перфектна визия и практичност. Заложете на тях и бъдете сигурни, че визията ви е неотразима!

Британският бизнес предупреди за рязко покачване на цените

Представители на британския бизнес отправиха сериозни предупреждения за рязко покачване на цените на храните и напитките през зимата и продължаващо нарушаване на снабдителната верига по време на изслушвания пред парламентарна комисия. Великобритания отчаяно търси чужди работници
Изпълнителният директор на Федерацията за храни и напитки Иън Райт заяви пред парламентарната комисия, че компаниите в бранша са изправени през „ужасяващо“ покачване на цените на фона на недостига на работници и нарушаването на снабдителната верига. Райт посочи, че в ресторантьорството и хотелиерството инфлацията се движи между 14 и 18 %, което е повече от страшно. 
„Ако премиерът е сериозен с приказките за изравняване на жизнения стандарт, то трябва да се справи с инфлацията, защото тя е по-голям бич от всичко останало, тъй като дискриминира бедните“, изтъкна Райт. 
Директорът на Федерацията за храни и напитки обаче допълни, че макар и да се наблюдава липса на някои стоки по рафтовете на магазините по принцип в страната има достатъчно храна. Отговарящият за политиката на Асоциацията на тежкотоварните превозвачи Дънкън Бюканан пък заяви пред комисията, че не се наблюдава подобрение на кризата с шофьорите на камиони и предрече, че ще е нужна година за възстановяване на снабдителната верига, чието нарушаване доведе до празни рафтове и опашки по бензиностанциите. 
Той се оплака, че се наблюдава „кражба“ на шофьори, тъй като по-големи компании предлагат на шофьори в по-малки фирми по-високи заплати. Брекзит + COVID-19 изпразниха супермаркетите във Великобритания
Бюканън също потвърди, че не става дума за недостиг на стоки, а че те просто не могат да стигнат до предназначението си.