Вече само Светият Синод ще избира митрополити, отнема се правото на глас на епархийски избиратели

Само Светият синод ще избира митрополитите, след като снощи изненадващо висшите духовници приеха нова методика. Възможността епархийските избиратели ...

Xiaomi 14 Ultra с Snapdragon 8 Gen 3 процесор и четири 50MP камери беше представен в Китай

След месеци на слухове и очаквания, Xiaomi пуснаха своя топ смартфон с фокус върху камерата, Xiaomi 14 Ultra. С водещи спецификации и изключителни функции за камерата, телефонът е върхът на серията Xiaomi 14. Без повече отлагане, нека обсъдим основните акценти на смартфона. Внимание – няма информация за наличност на телефона в Индия.

Xiaomi 14 Ultra: Екран и производителност

Топ моделът разполага с 6,73-инчов QHD+ LTPO AMOLED екран, който поддържа максимална честота на опресняване от 120Hz и максимална яркост от 3000 нита. Също така поддържа Dolby Vision HDR10+ за гледане на съдържание с изключително висока динамична гама.

Под капака смартфонът работи с Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC (4nm). Преди това сме виждали този чипсет на смартфони като Galaxy S24 Ultra, iQoo 12 и OnePlus 12. Чипсетът е комбиниран с до 16 GB RAM и 1 TB памет.

Въпреки че това са изключителни спецификации, основното предимство на смартфона остава неговата гигантска камера.

Xiaomi 14 Ultra: Детайли за камерата

Вариантът Ultra разполага с огромен кръгъл изрез за камера на задния панел и това е първото нещо, което ще забележите, когато погледнете телефона. Водещ сред сензорите е 50MP Sony LYT-900, който измерва един инч по диагонал и разполага с променлива бленда, която може да достигне до f/1.63 за пропускане на повече светлина към сензора, както и до f/4.0, което би било полезно в ярки условия.

Останалите три са варианти на сензора Sony IMX858. Така имаме 50MP (f/1.8, 12mm) ултраширокоъгълен сензор, един 50MP (f/1.8, 75mm, 10cm макро фокус) телефото сензор за до 3.2x оптично приближение и един 50MP (f/2.5, 120mm, 30cm макро фокус) перископчен сензор за до 5x оптично приближение. Освен основния сензор, последните два също разполагат с оптична стабилизация на изображението. Освен това, телефото камерите служат и като макро обективи.

Отпред, потребителите получават 32MP (f/2.0) селфи сензор. Докато основната камера може да записва 8K видео с до 30 кадъра в секунда, другите камери могат да достигнат до 4K резолюция при 60 кадъра в секунда. С предната камера потребителите могат да записват видео с до 4K резолюция при 60 кадъра в секунда. Освен това, с Xiaomi AISP, телефонът може да осигури до 30x хибридно приближение.

Нещо повече, Xiaomi 14 Ultra разполага с една от най-усъвършенстваните системи за камера на смартфон, която може да прави различни видове снимки. Освен това, компанията продава и специален комплект Leice Pro Kit, който се свързва към USB-C порта на телефона и предоставя захват, подобен на този на камера. Той съдържа ръчни контроли за различни настройки, свързани с камерата, като смяна на обективи, регулиране на блендата, скоростта на затвора, баланса на бялото, ISO и др.

Xiaomi 14 Ultra: Батерия и опции за свързване

Смартфонът е оборудван с батерия от 5300 mAh, която поддържа бързо кабелно зареждане с мощност 90W и безжично зареждане с мощност 80W. Опциите за свързване включват 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth v5.4, GPS, NFC и USB Type-C 3.2 порт. Допълнителните функции включват сензор за отпечатъци под дисплея, двупосочна сателитна комуникация, стерео говорители и устойчивост на прах и вода с IP68 рейтинг.

Цена на Xiaomi 14 Ultra

Базовият вариант с 12GB RAM и 256GB памет започва от 6499 CNY, което е около 1651.59лв. След това е версията с 16GB RAM и 512GB памет, която струва 6999 CNY, или около 1778.65 лв. Топ моделът с 16GB RAM и 1TB памет струва 7799 CNY, или около 1981.96лв.

Топ моделът се предлага и в титаниево покритие, което струва 8799 CNY или 2236.09лв.

Потопете се във вълшебния свят на аромата La vie est belle от Lancome

Светът на парфюмерията винаги е бил място, където всеки аромат създава своя собствена история, изразяваща емоции и ни отвежда в свят на изтънченост и чувственост. Един от ненадминатите лидери в този свят е марката Lancôme, известна със своята елегантност и уникалност на ароматите. Сред многото аромати на този френски гигант един се откроява особено - La vie est Вelle е топ аромат, който е спечелил сърцата на милиони. La vie est Вelle: характеристика Гамата La vie est Вelle доста разнообразна и включва: ● La Vie Est Belle; ● La Vie Est Belle En Rose; ● La Vie Est Belle Intensément; ● La vie est belle Soleil Cristal. Сред многото аромати се откроява един, който спечели много сърца и се превърна в истинска икона на парфюмерията - La Vie Est Belle от Lancôme. Това е аромат, който манипулира чувствеността и предизвиква емоции от първите нотки. Съставът му е преплитане на различни съставки, създадени да очароват и оставят незабравимо впечатление: ● връхни нотки: френско грозде. Ароматът La Vie Est Belle от Lancôme се отваря с ярката свежест на френско грозде. Тази нотка, благодарение на своя лек и ароматен характер, създава първи впечатляващ ефект, придавайки на композицията безтегловност и енергия. Френското грозде е покана за свежест и динамика, поставяйки началото на магически танц от аромати;  ● втората звезда от връхните нотки е круша. Неговата сладка и сочна природа допълва френското грозде, създавайки ароматен дует, който прави първия акорд на аромата уникален. Крушата носи нюанси на сладост, а нейната свежест се преплита с лекотата на касис, като грациозен танц, където всяко движение е грациозно и очарователно. За създаването на тази серия са използвани натурални масла и растителни екстракти. Има пикантен аромат на ирис, деликатна ванилия, сладка мандарина и чувствено пачули. Това е истински рай за ценителите на флорални и плодови аромати. Бутилката, в която се съхранява La Vie Est Belle, отразява неговата елегантност. Капачката във формата на усмивка символизира радостта и оптимизма, които са толкова ясно изразени в аромата. Дизайнът на бутилката се превръща в декорация на козметичната маса и сам по себе си е въплъщение на женствеността. La Vie Est Belle от Lancôme е пътуване в света на чувствата и емоциите. От връхни нотки, които лесно ви обгръщат със свежест, до базови нотки, които оставят след себе си неописуеми спомени, този аромат е истинска парфюмерийна работилница. Позволете си да се потопите в този магически свят на аромати и открийте неограничените възможности за изисканост и чувственост, които Lancôme ще Ви даде.

text