За кого са подходящи кредитите до 3 000 лв.

Кредитът е вид заем, при който финансова институция (банка или компания за бързи кредити) отпуска пари на физическо или юридическо лице, което възстановява взетата сума в бъдещ период.
Да се “живее на кредит” отдавна не е нещо негативно, а напротив – съвременен начин за управление на финансите. В света на бизнеса дори има максима, която гласи “Не можеш да се развиваш, ако не взимаш кредит”.
Как стои въпросът с кредитите в света на личните финанси?
Не много по-различно, отколкото в бизнеса – понякога имаме цели, мечти или нужди, които не можем да реализираме без помощта на институция като Easycredit.
Най-често в България се взимат ипотечни, потребителски и т.нар “заеми до заплата” – кредити до 3 хиляди лева, които помагат на хората да посрещнат ежедневните си нужди до следващия път, в който получат плащане.
За кого са подходящи тези кредити?
В случай на авария у дома
Ако се повреди уред, ако се спука тръба или съседът направи наводнение, няма как да се отлага ремонта до следващата заплата. Препоръчително е размерът на кредита да е точно колкото разхода, за да не натоварвате излишно бюджета си.
В случай на смяна на работа
Когато човек си сменя работата, често се оказва без заплата в продължение на повече от един месец – в едната фирма плащат на първо число, в новата фирма плащат в края на месеца и накрая се оказва, че човек работи непрекъснато, а два месеца няма нужните средства.
В този случай би било удобно да имате разписан семеен бюджет, за да се прецени лесно каква сума е необходима до следващата заплата.
Когато не можете да пестите
Има хора, които не могат да заделят пари на страна. Знаят, че трябва, иска им се, но така и не успяват да се дисциплинират и да не харчат цялата сума пари, с която разполагат. В същото време обаче тези хора са изключително изрядни в плащанията си, защото искат да знаят точно колко пари имат за харчене.
Такива хора трудно отделят пари за почивка например, защото харчат взетото за ежедневни покупки. За тях кредитите до 3 000 лв са единствения начин да сбъднат своя мечта като пътешествие например, кояти изисква малко повече пари накуп.
След края на пътешествието парите се връщат на точно определена дата и точна определена вноска.
Статията не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет следва да се консултирате със специалист.