Известната ТВ водеща Биляна Гавазова напуска bTV

Водещата на сутрешния блок по bTV Биляна Гавазова напуска телевизията. По думите ѝ засега излиза в своеобразен творчески отпуск и ще мисли за бъдещи проекти, съобщиха от медията.
Гавазова отсъстваше повече от 3 седмици от екрана, преди телевизията да обяви нейното решение. Причината е, че отначало излиза в отпуск, а след това първо детето ѝ, а после и тя се разболяват от Covid-19. Според служители в bTV болестта е съвпаднала и с решението ѝ да напусне.
„Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти“, казва Гавазова, която от 11 години е в bTV.
Според слуховете Гавазова всъщност е уволнена и свалена от ефир заради конфликт с шефа на Новините в bTV Антон Хекимян. Имало сериозни неразбирателства между журналистката и колегите ѝ. Някои дори се съмнявали в качествата ѝ да води сутрешния блок, който е сред най-важните и гледани предавания на медията. Спекулира се, че имала близки връзки с бившите управляващи.
„Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и ѝ пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!“, казва Антон Хекимян, който е шеф на новините, актуалните предавания и спорта в „bTV Медия груп“.
Професионалният път на Биляна Гавазова започва в радиото, но през 2010 г. се мести в телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, където работи активно като репортер върху потребителски и социални теми.
Известно време води сутрешния блок именно с Хекимян през 2014 г. След отпуск по майчинство тя се връща през 2016 г. със своя рубрика – „Чети етикета“. Малко след това започва да представя сутрешните и обедните новини по bTV.
Точно преди година – на 1 март 2021 г., отново става водеща на „Тази сутрин“ заедно със Златимир Йочев. Дотогава само Хекимян е лице на сутрешния блок, но заради новата си висока позиция той изоставя живото предаване. Сега Йочев ще бъде основният водещ на „Тази сутрин“.