Освобождават Валентин Николов от поста изпълнителен директор на БЕХ

Българският енергиен холдинг (БЕХ) отново е с един изпълнителен директор, след като за около седмица дружеството се ръководеше от двама. Уволниха шефовете на БЕХ заради сагата с „Булгартрансгаз“
На извънредно заседание вчера новоназначените от енергийния министър Андрей Живков членове на БЕХ са решили да освободят от поста единият от двамата изпълнителни директори – Валентин Николов и холдингът вече да се ръководи само от Иван Андреев, предаде БНР.
След като през лятото не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица министър Андрей Живков увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата.
Новият устав предвиждаше холдингът да се управлява от двама изпълнителни директори – тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев.
След вчерашното решение на Борда дружеството отново ще се управлява от един изпълнителен директор, но това ще е Иван Андреев. И той, и Николов, уточниха за „Хоризонт“, че предстои вписване в Търговския регистър.
Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов допълни, че той не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението. БЕХ: 1/3 от произведения ток отива в чужбина
От Енергийното министерство посочиха, че на този етап ще се въздържат от коментар.