Президентът: Отговорност за хаоса в служебното правителство носят партиите, които сътвориха недоносчето на промените в Конституцията

Нелепо е хората, които до вчера бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и ДПС, в момента да им се привижда, че се колаборирам с тях. Вместо да ни …

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Всеки дом изглежда завършен и уютен, когато пердетата и завесите са правилно подбрани и поставени. Ако стаята изглежда недовършена, помислете дали пердетата, които сте закачили са подходящи и дали не е дошло време да ги обновите. От класически до модерни, от цветни до нежни, изборът на пердета е безкраен и може да се окаже истинско предизвикателство, предвид многообразието от модели, материи и цветове, предлагани на пазара. За да ви улесним, ще ви представим 7 стилни идеи за пердета.

Тънки пердета – воал

Ефирни тънки пердета, подходящи за всеки стил и чудесно допълнение към почти всички видове плътни завеси. Воалът е класически избор за пердета, които пропускат достатъчно светлина, а в същото време осигуряват уединение. Тънки пердета в светли нюанси са перфектни за придаване на свежест и простор в стаите.

Завеси с флорален десен за по-голяма свежест в интериора

Завеси с флорален десен за по-голяма свежест в интериора

Завесите с десен от цветя могат да бъдат чудесен начин да добавите цвят и интересен акцент в интериора си. Изберете завеси със светли флорални мотиви в нежни пастелни цветове като розово, лавандула или светло зелено. Тези завеси ще придадат романтичен и женствен акцент към стаята.

Тропически цветя или листа за екзотично усещане

Тропически цветя или листа за екзотично усещане

Завесите с тропически цветя са отличен избор за стая със средиземноморски или тропически декор. Свежите цветя и листа пък придават природна инспирация на стаята.

Геометричните десени

Те са модерен избор, който може да добави нотка блясък и елегантност към вашия интериор. Изберете десен, който се съчетава с формите на вашата мебели и дамаски.

Ако имате много шарки в стаята, или просто обичате по-изчистен и семпъл дизайн, може да изберете едноцветни пердета без десен. Те могат да се изработят от различни материи, като кадифе, лен, памук или синтетика.

Комбинация на завеси в два цвята

Комбинирането на пердета в два цвята може да добави интерес и динамика към интериора на стаята. Може да експериментирате с текстила – комбинация от няколко вида тъкани с различни текстури.

Японските панели

Панел завеси тип Японска стена

Японските панели са елегантен и модерен вариант, който е подходящ за големи прозорци. С тях могат да се създават фокусни точки в интериора.

Пердета с бродерия

Бродерията може да бъде използвана за да се създаде невероятна детайлност и текстура върху пердетата. Изберете пердета със семпли, деликатни бродерии на цветя и листа. За винтидж усещане, изберете пердета със сложни бродерии на старинни мотиви.

източник – 7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Ядреното гориво на „Уестингхаус“ вече е на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, през май започва зареждането на първите касети

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания Уестингхаус, е вече на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха …