По случай годишнината си: Българската компания „Оптикс“ oтĸpи нoвo пpoизвoдcтвo в Πaнaгюpищe

Производителят на оптична техника „Оптикс“ откри нова производствена база в Панагюрище и заяви, че това е „най-значимата инвестиция на компанията в града“. Повод за нея е 25-годишния юбилей на компанията. Към момента размерът на инвестицията не е обявен.
Припомняме, че през 2022 година специализираната компания в производството на оптични изделия с военно и гражданско предназначение откри производствено-развоен център в Пловдив след инвестиция от 10 милиона лева. Тогава компанията разкри и 100 нови работни места, сред които за инженери в развойната дейност. „Оптикс“ изнася продукция за 45 държави.

Най-значимата инвестиция на компанията в Панагюрище
„Оптикс“ има производствени бази и в град Стрелча и село Попинци в община Панагюрище. Основните производствени и развойни мощности на компанията са в Панагюрище. Новата производствена сграда е разположена на мястото на бившето шивашко предприятие „Ритон-П“.
По думите на изпълнителния директор на компанията Иван Чолаков въпреки трудностите екипът е успял с изпреварващи темпове да изгради високотехнологичното си оптично производство.

В момента предприятието разполага с над 150 000 кв. метра собствена земя и над 42 000 кв. метра застроена площ, съвременно оборудвана за целите на производството.
Мащабният инвестиционен обект е свързан и с дългосрочната стратегия на „Оптикс“ за устойчиво развитие, а целите на компанията са да събере на едно място цялото оптично производство от различните технологични зони.
За своята 25-годишна история фирмата е водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение, като работи за над 45 пазара.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Високотехнологична компания отваря нов завод в Пловдив