Глобиха завод на Mars с 14 500 долара заради падане във вана с шоколад

Трудовите власти на САЩ глобиха популярна фабрика за бонбони в Пенсилвания с повече от 14 500 долара, след като двама от нейните служители паднаха в голяма вана с течен шоколад.
Случката се разиграва във фабриката на Mars Wrigley в Елизабеттаун, Пенсилвания през миналия юни, която произвежда бонбонките M&M’s и шоколада Dove. Двама работници падат в резервоар, частично пълен с течен шоколад, докато са извършвали дейности по поддръжката. За щастие нито един от тях не се е наранил при падането.
Потърпевшите са били омазани в шоколад до кръста и не са успели да излязат сами от промишления съд. Наложило се е колегите им, които са се притекли на помощ, да изрежат дупка в резервоара, за да ги освободят, разказва Guardian.

Според Американската администрация по безопасност и здраве при работа (OSHA) работниците не са били упълномощени да работят в резервоарите и също не са били запознати с процедурите за безопасност около оборудването в предприятието, което е сериозно нарушение. Двамата са били служители на външна фирма, наета от Mars Wrigley.
В резултат на това глобата, наложена на сладкарската компания, е 14 500 долара.
От Mars Wrigley посочват пред Associated Press, че безопасността на работниците и външните изпълнители е техен основен приоритет и благодарят на трудовия регулатор за партньорския подход при разследването на инцидента.
Mars и Wrigley се сляха през 2008 година. Фабриките им произвеждат шоколадовите десерти M&M’s, Snickers, Mars, Twix, Bounty и др.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Рецесията ни кара да ядем повече… шоколад
Хората, които ядат повече шоколад, са по-малко стресирани