Правителството отпусна по 1512 лева еднократна помощ на семействата, пострадали от природните бедствия на 4 ноември

Правителството отпусна еднократна финансова помощ от 1512 лв. в подкрепа на пострадалите от природните бедствия на 4 ноември семейства в областите ...

Позиция на Агенция „Митници“ по повод контрола на забраните и дерогациите за износ на нефтопродукти

Във връзка със засиления медиен интерес към темата за контрола на забраните и дерогациите за износ на нефтопродукти, получени от суров нефт от Русия, ...

Изнесеното количество преработени нефтопродукти от руски петрол е под разрешената квота

Агенция "Митници"

Изнесеното количество преработени нефтопродукти от руски петрол е под разрешената квота, съобщават от Агенция “Митници”.

В съобщение във връзка със засилен интерес от ведомството съобщават, че от 5-и февруари до края на октомври тази година са изнесени малко под 963 килотона от всички видове бензин при квота от над 1400 килотона.

“Що се отнася до съмненията за заобикаляне на санкциите чрез доставки в открито море (които сами по себе си са свободна търговска практика), Агенция “Митници” категорично заявява, че в тези случаи стриктно е прилагано санкционното законодателство и износът е разрешаван само и единствено в рамките на квотите за износ. В случай на доставки в открито море разполагаемостта на съответната квота се намалява с изнесеното количество”, допълват от ведомството.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]