H&M започна да таксува клиентите във Великобритания при връщане на стока

H&M започна да таксува клиентите във Великобритания си с 1,99 паунда, когато върнат онлайн поръчка.
Купувачите трябва да платят таксата, когато върнат артикул обратно в магазина или онлайн, освен ако продуктът не е дефектен или неправилен. Единственото изключение е, ако сте член на H&M, в който случай пак можете да върнете артикул безплатно, дори ако няма проблем с него, пише The Mirror.

Говорител на H&M заяви пред BBC, че този ход е въведен през лятото. The Mirror се свърза с H&M за коментар. „Интересно е, че компаниите изглежда го правят скришом, но това е разумно нещо“, обясни експертът по търговията на дребно Джонатан Де Мело пред BBC.
По думите му ма икономически смисъл, тъй като обезсърчава купувачите да купуват масово онлайн продукти и след това да връщат повечето от тях. „Това е истински проблем за компаниите“, обясни експертът.
По-рано този месец H&M разкри, че продажбите му са се понижили през лятото. Шведската модна верига, която също притежава Cos, Weekday и Monki, каза, че нетните продажби в местни валути са били „нестабилни“ през юни, юли и август спрямо 2022 г. Но нетните продажби в шведски крони се увеличиха с 6% до 60,9 млрд. шведски крони (4,4 млрд. паунда).
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
H&M отваря още един магазин за дрехи втора употреба
H&M отново отваря магазините си в Украйна
И H&M напуска Русия, разпродава последната си стока

Денков: Меморандумът, подписан със земеделците, съответства на исканията им и на приоритетите на правителството

Меморандумът, който подписахме със земеделските производители, влиза сила от днес, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. По думите му документът съответства както на исканията на протестиращите, така и на приоритетите на правителството.
„Няма отстъпление, има само по-добра организация, за да могат земеделските производители да работят спокойно“, отбеляза премиерът.
„Днес се подписа много важен фундаментален документ с правителството, за което благодарим. Прибираме се по родните си места и ще правим това което най-добре можем – да се занимаваме със земеделие“, заявиха представители на Инициативния комитет, който организираше протестите.
Министерството на земеделието и храните започва да изготвя комплекс от мерки и политики, които да действат в дългосрочен план, посочиха още представителите на земеделските производители.

Събралите се край Долни Богров земеделски производители обявиха край на протеста си, организиран след отмяната на забраната за внос на украинско зърно, гласувана от Народното събрание на 14 септември. Илия Проданов от Инициативния комитет изчете пред протестиращите проектомеморандума, договорен след разговорите вчера с премиера акад. Николай Денков и министрите на финансите и на земеделието Асен Василев и Кирил Вътев в Министерския съвет. Лицензионен режим за внос на пшеница, царевица и рапица беше предвиден в проектоспоразумението на земеделците с кабинета. Исканията на протестиращите бяха систематизирани в 5 точки.
Кабинетът отпусна днес 63 млн. лева допълнително на Държавен фонд „Земеделие“ за 2023 г. за подпомагане на земеделски стопани. Средствата се отпускат за осигуряване на подкрепа на земеделските стопани по национални мерки и за компенсации на повишените цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна защита, горива и торове.
Земеделците протестираха два дни – в понеделник на 40 важни пътни точки в страната, а вчера струпаха земеделска техника край Долни Богров.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Кабинетът отпусна допълнителните 63 млн. лева за земеделците

Украйна – готова на компромис за износа на зърно и хранителни стоки през ЕС
След решението: Земеделските производители излизат на протести в цялата страна