Вечерен виц: Луксозна лимузина закъсала

Луксозна лимузина закъсала на пътя. Станало задръстване. Нервни шофьори започнали да бибиткат с клаксони. По едно време от лимузината излязла една наконтена блондинка. Отишла до колата зад нея и казала на шофьора: -Много се извинявам! Можете ли да погледнете колата ми защо не пали, а аз от вашата кола ще побибиткам вместо вас.

text

Денят по диагонал – 23 септември 2023 г.

Петков: За съжаление отново чужди служби трябваше да открият, че имаме шпионин

“За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че имаме поредния шпионин в България. И след това нашите служби реактивно направиха това, което направиха”. Така съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков коментира експулсирането на трима служители на руската църква в София. По думите му е пропуск на ДАНС, че архимандрит Васиан и другите двама служители на руската църква са експулсирани едва сега, а не по-рано.

Кирил Вътев: Надценката за мляко и млечни продукти в магазина стига 70%

“Българското земеделие не е достатъчно пазарно ориентирано. И това е следствие на това, че е в насипно състояние”, заяви министърът на земеделието Кирил Вътев. “И хората нямат вина за това. Но те са се фокусирали върху субсидиите като спасително средство. Тези субсидии се полагат на земеделците. Те поискаха да ги получат веднага. Така че нищо повече от това, което им се полага, не е решено. Реши се да им се дадат веднага”.

Средната работна заплата в България се е повишила до 1957 лв.

заплата

Средната работна заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на 2023 г. Увеличението на годишна база е с 13,1%. Данните са публикувани в информационния бюлетин на Министерството на труда и социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище за второ тримесечие на 2023 г. Най-висока е средната заплата в столицата – 2697 лв., което е с 37,8% над стойността за страната.

Три са версиите за падналия край Гърмен хеликоптер

хеликоптер робинзон

Работи се по три основни версии за инцидент с падналия край Гърмен хеликоптер, при който загина пилотът, каза Христо Христов, директор на „Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“. „Може да е временна загуба на ориентировката във връзка с влошените метеорологични условия в района на полета – може би гъста димка, мъгла или не ниска облачност. Втората вероятна причина – това е технически отказ може би на двигател или системите за управление. Третата версия е влошено здравословно състояние на пилота по време на излитането“, обясни той.

Есенното равноденствие тази година настъпи на 23 септември

Тази година есенното равноденствие настъпи на 23 септември в 09:50 ч. българско време. Това не стана на 22 септември, както е обичайно. Причината за това е, че сме в предходна година на високосната 2024 година. В деня на есенното равноденствие Слънцето, движейки се по еклиптиката, ще се премести от северното полукълбо на небесната сфера към южното. В резултат на това в Северното полукълбо на планетата ще започне астрономическа есен. 

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]

Водещата версия за падналия хеликоптер край Гърмен: Временна загуба на ориентация вследствие на мъгла

Загиналият пилот, управлявал разбилия се край Гърмен селскостопански хеликоптер, не е правил опит за аварийно кацане, това показват първите данни от ...