Вечерен виц: Иванчо влиза в аптеката

Иванчо влиза в аптеката и започва да поръчва: бинт, марля, риванол, кислородна вода, лепенки, обезболяващи…
Аптекарката притеснено го пита:
– Да не е пострадал някой у вас?
– А, не, но баща ми отиде на родителска среща.

Биткойнът е най-добре представилия се актив през първото тримесечие

Биткойнът отново е начело на класацията за най-добре представящ се актив за първото тримесечие на годината и то с голяма преднина пред следващите.
С приблизително 70% ръст на цената биткойнът записва най-доброто си тримесечие от трите месеца до края на март на 2021 г., когато прибави към стойността си близо 103%, показват данни на Bloomberg. Тази цифра значително изпреварва повишението с 5,5% на широкия индекс S&P 500, това с 19% на технологичния Nasdaq 100 и 5,3% на борсово търгувания фонд iShares 20+ Year Treasury Bond ETF през първите три месеца на 2023 г.
Кризата в банковия сектор изстреля цената на биткойна до 9-месечен връх
Наблюдателите все още са разделени по отношение на това какво е предизвикало възстановяването на цената на биткойна. Монетата започна 2023 г., изпращайки втората си най-лоша година в историята. Според някои част от причината може да е именно възстановяването от лошото представяне. Още повече хора обаче сочат през последните седмици нейния произход като причина защо отново е търсен актив: на фона на сътресенията в световния банков сектор токенът може да служи като убежище, като се има предвид, че е независим от централните банки.

През последните три седмици, които приблизително покриват периода, в който банките в САЩ започнаха да изпитват стрес, има само 8 сесии от 22 със загуби и отчита 40% ръст в цената за периода.
А и не само биткойнът – чиято стойност се движи около прага от 28 хил. долара – поскъпва през първото тримесечие. Цената на етера също нараства с приблизително 50% до около 1800 долара.

Пребиха футболист в дискотека във Варна след „На теб колко пъти ще ти обяснявам да не се облягаш на масата?“

Охранители в дискотека във Варна пребили футболиста на Черно море Велислав Василев. Инцидентът се разиграва преди няколко дни, а причината за побоя …

Иван Николов, Български културен институт „Босилеград“: Още понасяме презрението на сърбите от загубените битки с нас

Продължаваме поредицата от публикации на „Фокус“ за живота на българското малцинство в Западните покрайнини. Представяме ви интервюто с …