Стартира информационна кампания #ПромениКартинката 

Информационната кампания #ПромениКартинката потегли отново из страната, за да реализира втората си пътуваща изложба с информационни пана.

#ПромениКартинката е информационна кампания, която стартира през лятото на 2021 година. Кампанията е фокусирана върху едни от най-често неправилно изхвърляни отпадъци в световен мащаб, а именно цигарените филтри. Взети поотделно, те могат да изглеждат незначителни, но събрани заедно се превръщат в един от най-големите замърсители за околната среда.

От началото на кампанията до днес на десетки плажове по българското Черноморие бяха поставени въздействащи снимки на замърсени зони, бяха организирани доброволчески акции по почистване в София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Стара Загора, Добрич и Русе. През изминалата година кампанията организира пет информационни изложби в страната и се включи в десетки културни събития.  

Посланици на #ПромениКартинката са популярни личности, които се отличават със своята силна гражданска позиция – Ива Екимова, Ники Кънчев, Гери Турийска, момчетата от група “Остава”, Анна Цолова. 

Първа спирка на изложбата е във Велико Търново от 7 април до средата на месец май. След това се отправя към Габрово, Русе, Видин и до Бургас.

#ПромениКартинката е в колаборация с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Вдъхновени от посланията на кампанията, през 2023 година второкурсници от университета по театрално и филмово изкуство са създали серия от кратки видеа, посветени на темата. И тази пролет студентите ще използват аудио-визуалните изразни средства, за да призоват обществото да се отнася отговорно и с грижа към общия ни дом.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]

БТПП проведе среща със Световен търговски център – Париж

Българската търговско-промишлена палата (БТПП), като асоцииран Световен търговски център София, проведе среща с колегите си от Световен търговски център – Париж, Франция за споделяне на опит и добри практики. 

Събитието е част от инициативата на Асоциацията на Световните търговски центрове за задълбочаване на сътрудничеството между членовете на организацията.

Участие в срещата взеха Бернард Куине, ръководител на “Doing Business in Paris”, Терезе Лам, ръководител проекти към Световния търговски център – Париж, и Ясмина Гасама, стажант в Световния търговски център – Париж. 

Бернард Куине информира, че търговският център има три основни направления на дейност – отдаване под наем на недвижими имоти и офиси, организиране на бизнес клубове с определена насоченост и предоставянето на търговски услуги – организиране на двустранни бизнес срещи, презентации, представяне на възможностите за навлизане на френския пазар. Той сподели, че основни сектори за тях представляват: хранително-вкусовата промишленост, строителство, туризъм, устойчиво развитие.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, представи дейността и структурата на Палатата, като постави акцент на регионалните търговско-промишлени палати, браншовите организации и Клуба на смесените и чуждестранни палати. Димитрова сподели, че годишно БТПП организира в страната и чужбина над 25 бизнес форума с участието на чуждестранни делегации.

В рамките на дискусията бе обсъдена идеята за организиране на съвместно онлайн събитие.

Даница Милованович, съветник членство и бизнес развитие за Централна и Източна Европа към Асоциацията на Световните търговски центрове (АСТЦ), заяви готовност за съдействие при свързване на членовете на различните световни търговски центрове.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]