Дъщеря на приближен на Путин бе намерена мъртва в дома си в Москва

Наталия Бочкарева – дъщерята на бившия губернатор на Пензенска област Василий Бочкарев бе намерена мъртва в апартамента си в Москва, съобщиха руски медии. Западните медии обявиха за смъртта й, като я свързаха с приближения кръг на Путин.

Сигналът, че се случва нещо нередно с Наталия Бочкарева, бил подаден от портиера на блока й. Той обяснил, че тя не отговаря на позвъняванията на вратата си, а ден преди това била споделила, че не се чувства добре. Портиерът веднага повикал представители на оперативните служби, съобщава “Газета.Ру”. Те открили мъртва 44-годишната жена.

По тялото й нямало следи от насилие, съобщава “РИА Новости”. В момента се очакват резултатите от аутопсията, но по предварителна информация причината за смъртта й е остра сърдечна недостатъчност.

Живеещите в блока се изказват много положително за Наталия Бочкарева. Те отричат в последно време да са забелязвали подозрителни личности да се навъртват около нея или апартамента й.

Наталия Бочкарева е дъщеря на бившия губернатор на Пензенска област Василий Бочкарев. Той управлява областта в периода 1998-2015 г., след което става сенатор, а година по-късно – през 2016 г. почива от рак на белия дроб. Бочкарева е единственото му дете.

През 2019 г., на откриването на изложба в чест на 70 години от рождението на баща й Наталия споделя свои спомени за него. Тя признава, че той винаги се държал с нея като с момче.

„Когато се прибирах у дома и го прегръщах силно, той ме почукваше по гърба и ми казваше – така се посрещат мъжете”, разказа тогава Наталия Бочкарева.

През 2011 г. тя бе включена в списъка на “Златните деца на Русия” – инициатива на изданието “Коммерсант”. Тя притежава дялове в Empire LLC и Saturn LLC, както и акции в семейния бизнес с пекарни и с дървообработващи компании.

Във връзка със смъртта й се появи информация, че песента „Натали“ на певеца Николай Басков е посветена на нея. Тази информация бе отречена от представител на изпълнителя, който посочи, че композицията е посветена на паметта на съветския певец и композитор Евгений Мартинов, който имал в репертоара си песен за любимата жена на Пушкин – Наталия Гончарова.

През 2021 г. Бочкарева става жертва на измама – тя дава 16 милиона рубли на гадателка, която й обещала, че само с няколко сеанса ще й изчисти аурата. Измамницата била рекламирана от приятел на Бочкарева, който, след като парите били предадени, изчезнал заедно с гадателката. Тогава богатата наследница си дала сметка, че е измамена и се обадила в полицията.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]

Денят по диагонал – 15 юли 2023 г.

Парламент Вили Лилков

Инициативен комитет издигна Вили Лилков за кмет на София

Инициативен комитет от интелектуалци издигна проф. Вили Лилков за кмет на София. Историкът е един от основателите на "Демократи за силна България" и е бил няколко мандата общински съветник. Сред предложилите го творци са имена като Богдана Карадочева, Аня Пенчева, Ивайло Нойзи - Цветков.

Полицаи напомнят на министър Василев – през 2022 г. за МВР нямаше компенсация

Национален протест на полицаите започна от сградата на Министерството на финансите и продължи до Народното събрание. Служители на реда от цялата страна поискаха увеличение на заплатите с 10 процента. Синдикалните лидери предупредиха, че ръстът на възнагражденията на полицаите е форма на оценка за работата им и ако тя е ниска, това ще им подейства демотивиращо.

След съдиите идва ред и на шефа на “Бенк ъф Израел”

Много икономисти се притесняват, че следващата мишена на израелския премиер Нетаняху – след съдиите – ще е Централната банка на Израел и нейният управител – Амир Ярон. Той бе наречен от един от министрите на Нетаняху “дивак” и бе обвинен, че саботира икономиката на страната и заради това трябва да бъде уволнен.

Американски компании за чипове искат смекчаване на рестрикциите срещу Китай

Главните изпълнителни директори на “Интел”, “Куалком” и “Нвидиа” имат намерение да се преборят срещу налагането на по-тежки рестрикции срещу Китай, отнасящи се до производството на полупроводници. Очаква се Белият дом да обяви новите ограничения през следващите седмици, твърдят запознати с проблема.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]

Президентът на Южна Корея на изненадващо посещение в Украйна

Южна Корея ще увеличи помощта си за Украйна. Това обеща президентът Юн Сук Йол след среща с колегата си Володимир Зеленски в Киев, предаде “Ройтерс”. Миналата година помощта на Сеул е била за 100 милиона долара, а сега ще бъде увеличена до 150 милиона. Освен хуманитарна помощ Южна Корея ще предостави на Украйна и каски, и бронежилетки.

Държавният глава на Южна Корея е на изненадващото посещение в Украйна заедно с първата дама – Ким Кеон Хи. Преди това те бяха в Литва – за срещата на върха на НАТО във Вилнюс, а после – на официално посещение в Полша.

По време на спирката си в Украйна Юн Сук Йол посети мястото на масовите убийства в Буча, близо до Киев, а след това и Ирпин. Преди срещата си с президента Володимир Зеленски южнокорейският държавен глава положи венец на паметника, издигнат в памет на загиналите във войната.

Южна Корея е съюзник на САЩ и е деветият по големина износител на оръжия в света по данни на SIPRI – мозъчният тръст на Стокхолмския международен институт за изследване на мира. Сеул има известни притеснения заради влиянието на Русия върху Северна Корея и в някаква степен това обяснява неговата съпротива срещу призивите на Запада да се включи в подпомагането на Украйна чрез въоръжаването й.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]