Apple отваря първия си магазин в Мумбай

Apple представи днес първия си физически магазин в Мумбай, като се очаква да бъде отворен до края на месеца, предаде Reuters. Магазинът ще бъде разположен в голям търговски център, в който има бутици на луксозни брандове като Michael Kors, Kate Spade и Swarovski.
Индия има все по-голямо значение за американската компания, която започна да продава устройствата си на втория по големина пазар на смартфони в света онлайн през 2020 г. Заради високите цени, обаче, засега Apple заема едва 3% от пазарния сегмент в страната.

Компанията възнамеряваше да отвори първия си физически магазин в Индия през 2021 г., но се наложи да отложи откриването му заради пандемията от COVID-19, която тогава беше в разгара си в азиатската държава.
Продуктите на Apple се продават от години в страната и чрез платформите за електронна търговия на Amazon и Walmart, както и през търговци прекупвачи.
Индия се превръща и във важна производствена база на компанията, като някои продукти на Apple, като мобилните устройства iPhone, се сглобяват в страната от тайванските подизпълнители Foxconn и Wistron. Apple смята да започне да сглобява в Индия още от устройствата си – таблетите си iPad и слушалки AirPod.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Apple инвестира още 1 млрд. евро в Мюнхен 
Apple пусна услуга за разсрочено плащане
За да задържи интереса: Apple пуска нов цвят на iPhone 14 и iPhone 14 Plus