По-скъпо ли ще е морето в Гърция?

И това лято Гърция ще бъде предпочитана дестинация от българите, въпреки че цените се очаква да бъдат по-високи с 25-30%. 
“Индикациите и ранните резервациите показват, че Гърция ще е предпочитана дестинация за българите“, обясни туроператорът Георги Кунчев. Според него за тази дестинация се очаква много силен сезон.
Още: Възстановяването на гръцкия туризъм е забележително
„За майските празници всички са разпродадени, някои ще пътуват с автобус, други с личен транспорт или чартър. Лятото също ще бъде предпочитана дестинация, въпреки завишените цени“, посочи той пред „Нова нюз“.
По думите му след пандемията е характерно туристите да предпочитат самостоятелни места за настаняване. „Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро – с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е предпочитана дестинация, но островите Корфу и Крит също се продават“, обясни туроператорът.

„Културният туризъм този сезон е обект на голям интерес. Круизите, които тръгват от Атина също са страшно популярни. Най-евтиният от тях е 1600 лева на човек“, каза още Кунчев.