Основателят на Alibaba Джак Ма ще преподава в Токийския колеж в Япония

Джак Ма, съоснователят на китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group, ще бъде гостуващ професор в Токийския колеж – изследователски институт, управляван от престижния Токийски университет, обявиха от образователната институция.
Според изявлението Ма ще провежда изследвания в областта на устойчивото земеделие и производството на храни.
Ма, който ръководи и собствената си фондация „Джак Ма“, ще „сподели със студентите и преподавателите своя богат опит и новаторски знания в областта на предприемачеството, корпоративния мениджмънт и иновациите“, предава AFP.

Китайските регулаторни органи набелязаха Alibaba за проверка в рамките на неотдавнашните репресивни мерки срещу технологичните и интернет компаниите, като спряха планираното първично публично предлагане през 2020 г. на финансовия филиал на Alibaba Ant Group.
Това се случи, след като той разкритикува китайските регулатори и финансови системи в своя реч в Шанхай. В продължение на няколко години Ма нямаше изяви и пътуваше в чужбина, преди да се върне в Китай.
Китайският милиардер е започнал дейността си на новата позиция в понеделник и ще я заема до края на октомври, съобщиха от университета.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Краят на китайския гигант Alibaba – разделя се на 6 отделни компании 
Основателят на Alibaba се завърна в Китай
Историята на Alibaba: Пътят от малкия апартамент до световна империя