Промени при полетите на „Луфтханза“ заради железопътните стачки

Германската авиокомпания „Луфтханза“ ще пусне по-големи самолети по вътрешните си полети в отговор на железопътните стачки, които ще блокират страната в понеделник и вторник, съобщи неин говорител, цитиран от ДПА.
Още: Идва ли краят на евтините самолетни билети?
Полетите на „Луфтханза“ за понеделник и вторник са почти изцяло запълнени, тъй като тогава страната се очаква да бъде блокирана от поредната стачка на служителите в железопътния транспорт.
Най-търсени се билетите по маршрута Франкфурт-Берлин, където са планирани и допълнителни полети, както и за Мюнхен-Хамбург и Мюнхен-Берлин. Големи самолети се очаква да кацат и на летището в Хановер, където в понеделник се открива голямо търговско изложение, посветено на горското стопанство.
Използването на по-големите самолети „Еърбъс А321“ ще увеличи капацитета на всеки полет с по около 40 места, като това няма да доведе от отмяна на полети до други дестинации, заяви говорителят.

Подразделението на „Луфтханза“ – „Юроуингс“, също отчита ръста на търсенето, но няма възможности да увеличи капацитета си.
Железопътната стачка в Германия е планирана да започне в неделя вечерта и да продължи до вторник. През този период спират всички влакове по дългите дестинации, а единици от регионалните ще се движат.