Новата ръководителка на Twitter смята да трансформира компанията по примера на Мъск

Новоназначената главна изпълнителна директорка на Twitter Линда Якарино обяви в туит в събота, че е вдъхновена от визията на собственика Илон Мъск да създаде по-светло бъдеще и е развълнувана да помогне за трансформирането на социалната мрежа, пише Reuters.
Якарино говори за първи път публично, откакто беше съобщено в четвъртък, че води разговори да бъде следващият главен изпълнителен директор на Twitter. Мъск, който в момента изпълнява тази длъжност, след като купи Twitter за 44 млрд. долара миналия октомври, обяви назначението в петък. Мъск се маха от директорското място в Туитър
„Отдавна съм вдъхновена от визията на Мъск да създаде по-светло бъдеще. Щастлива съм да помогна за внасянето на тази визия в Twitter и за цялостното трансформиране на този бизнес!“, написа Якарино.
Якарино, като рекламен директор на Comcast NBCUniversal няколко години полага усилия да модернизира рекламния бизнес на компанията, отбеляза, че е ангажирана с бъдещето на Twitter и че обратната връзка от потребителите е от жизненоважно значение за изграждането на Twitter 2.0.
 

Thank you @elonmusk! I’ve long been inspired by your vision to create a brighter future. I’m excited to help bring this vision to Twitter and transform this business together! https://t.co/BcvySu7K76
— Linda Yaccarino (@lindayacc) May 13, 2023

 
Якарино ще застане начело на социалната мрежа, която цели да спре спада на приходите от реклама и е изправена пред много предизвикателства заедно с тежко дългово бреме.
Откакто Мъск придоби Twitter рекламодатели бягат от платформата, притеснени, че рекламите им може да се появят до неподходящо съдържание, след като компанията изгуби близо 80% от служителите си. По-рано тази година Мъск призна, че Twitter e отчел огромен спад на приходите от реклама.
Мъск заяви, че Якарино може да помогне за създаването на „приложение за всичко“, което да предлага разнообразие от услуги като peer-to-peer плащания, но изборът му на ветеран в рекламния бизнес е знак, че дигиталните реклами ще продължат да бъдат основен фокус на бизнеса.
Мъск отдавна твърди, че смята да намери нов лидер на Twitter. Той е и главен изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla, и заяви в петък, че след като Якарино стане новият ръководител на Twitter, ще може да посвети повече време на Tesla.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Съосновател на Twitter пуска конкурент на платформата
Бивши ръководители на Twitter ще съдят компанията
Край на безплатните сини отметки в Twitter