Decathlon започна преговори за продажбата на активите си на руския пазар

Турската компания FLO Retailing и ливанската фирма Azadea Group може да купят активите в Русия на френската верига за спортни стоки Decathlon. В момента се водят преговори за евентуалното сключване на сделка, предава сайтът socialbites.ca, който цитира информация на „Ведомости“. Руското издание пък се позовава на източници от пазара на недвижими имоти и на търговски партньор на френската фирма.
FLO Retailing притежава правата за продажбата в Русия на стоките от марката Reebok, а Azadea Group е собственик на един от най-големите търговски центрове в света – Dubai Mall complex.

Евентуалната сделка за продажбата на руските активи на Decathlon може би няма да приключи преди есента, по първоначални оценки на анализатори. Те отбелязват, че не е известно дали има и други потенциални купувачи на бизнеса в Русия, притежаван от френската верига.
В края на март 2022 г. Decathlon обяви, че преустановява цялата си дейност на територията на Русия. Това стана на фона войната в Украйна и последвалите санкции на западните страни срещу управляващите в Москва.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Decathlon продава бизнеса си в Русия
IKEA започна ликвидацията на руския си филиал
Гигантът Huawei също се готви да избяга от Русия