Синдикатите ще се срещнат с основните политически партии

От утре (7 март) Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) започва традиционните си срещи с представители на основните политически партии, които участват в предстоящите избори за Народно събрание. 

Първата среща ще бъде с водачите на листи от коалиция ГЕРБ-СДС Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Красимир Вълчев, Делян Добрев. Тя ще се проведе на 7 март от 12:00 часа.

Срещата ще се проведе в централата на КНСБ, пл. “Македония” 1, конгресен център “Глобус”, зала “Америка-Африка”, 2 етаж.

В разговорите с политическите партии ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите на конфедерацията Огнян Атанасов, Тодор Капитанов и Даниела Алексиева.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]

Проф. Момеков за поставените две дози антибиотик на бебе: Грешка, която може да стане във всяка една болница по света

"Има неясноти, не знаем кой е антибиотикът. Това, което знам, е, че при режим на дозиране два пъти на ден през 12 часа  втората доза е дошла ...

Отношенията между Гърция и България са на отлично ниво

Министърът на външните работи Николай Милков прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в Република България Алексиос Мариос Либеропулос. 

В рамките на срещата бе потвърдено отличното ниво на отношенията между двете страни, техния стратегически характер и значение не само в двустранен, но и в регионален план.  

По време на разговора министър Милков изрази съболезнования във връзка с жертвите от влаковата катастрофа в Гърция.

Сред обсъдените теми бяха възможностите за разширяване на сътрудничеството в приоритетни области като енергийната и транспортна свързаност и търговско-икономическите отношения.

Министър Милков благодари за подкрепата на Република Гърция в процеса на присъединяване на България към Шенгенското пространство. Той пожела успех на посланик Либеропулос и изрази увереност, че двете страни ще продължат да надграждат постигнатите успехи във всички сфери на взаимен интерес.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]