Буферните паркинги в София вече могат да се използват от всички пътуващи

Самата услуга „Паркирай и пътувай“ не е променена, но към нея е добавена възможността да се използва и от пътуващите в наземния транспорт. Това е още едно предимство на валидацията: валидираният документ ти позволява да използваш паркинга безплатно, според условията на услугата. Досега това можеше да се прави само при пътуване метрото, пише businessnovinite.bg, цитирайки ЦГМ.
Услугата „Паркирай и пътувай“ предлага, ако човек направи минимум 2 пътувания с обществения транспорт (в интервал не по-малък от 60 мин.) и вече е купил някой от краткосрочните превозни документи, да получи 2 безплатни часа в буферния паркинг за личния си автомобил. След това може да се плаща по 50 ст. на час. Обрат: Връщат картата за една линия в София

Потребителите с месечна или годишна абонаментна карта, могат да използват безплатно паркинга през целия ден. В момента цената за паркинг услуга без пътуване с метро е 1,00 или 2,00 лв. с ДДС на час в зависимост от паркинга. От 1 януари: Как се променя пътуването в градския транспорт в София?
Къде са разположени буферните паркинги?
Буферни паркинги има на метростанция „Джеймс Баучер“ (577 паркоместа), метростанция „Цариградско шосе“ (1253 места), два на метростанция „Бели Дунав“ (съответно с 349 места и 118 места) и най-новият на метростанция „Васил Левски“ със 193 паркоместа.
Другите два буферни паркинга са в процес на изграждане – на бул. „Сливница“ (МС 1) в район „Люлин“ с 262 паркоместа и на „Централна гара“ (МС 6) със 73 паркоместа. На новите метростанции – МС „Горна баня“, МС „Мизия/НБУ“ и по ул. „Централна“ от лъч 3 също има такива паркинги с над 700 паркоместа.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Пътуваме за време в градския транспорт в София?
От 1 януари: Вдигат цената на билета в столичния градски транспорт
Предлагат ново таксуване на градския транспорт в София