Карадайъ към кметовете на ДПС: Показахте как се гради инфраструктура, сега е време да работим за инвестиции и работни места

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отправи послание към всички кметове на ДПС по време на празника на родното му село Борино. "Бяхте много ...

Русия ще обсъди резултатите от консултациите в Джеда

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков обяви, че Москва ще обсъди резултатите от консултациите в Джеда за мирно уреждане на конфликта в Украйна.

Днес е вторият ден, в който се провежда форумът в Саудитска Арабия с цел намиране на мирно решение на конфликта в Украйна. В срещата участват представители на близо 40 държави, сред които Бразилия, Великобритания, Индия, Китай, САЩ, Турция, Южна Африка и страни членки на Европейския съюз. Русия не е поканена.

Въпреки това Рябков се изказа оптимистично във връзка с резултатите от форума, посочвайки, че Москва ще ги обсъди с партньорите си от БРИКС, които участват в срещата.

Рябков определи форума като много полезен, защото по думите му на него западните покровители на Киев ще могат да се вслушат в здравия разум, предаде ИТАР ТАСС.

Според Рябков досега Вашингтон и Лондон са водили опасен курс, лишен от здрав разум, в посока ескалиране на напрежението. Той предупреди, че играта на американците с огъня е опасна, но за него е по-важно, че Русия разполага с всички военни и технически възможности, за да се справи със ситуацията, без да застрашава интересите си в областта на сигурността.

Руският заместник-външен министър допълни, че усилията на Запада да мобилизира Глобалния Юг в подкрепа на предложената от Володимир Зеленски формула за мир, са обречени на провал.

Освен това руският дипломат обвини САЩ, че те са тези, които са прекъснали системния диалог с Русия във връзка с контрола във въоръженията и че те носят отговорност, че по тази тема няма развитие.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]