МВнР за задържаните българи: Властите във Великобритания не са се обърнали към посолството ни в Лондон

Във връзка с разпространената от BBC информация за трима български граждани, задържани във Великобритания по подозрение в шпионаж в полза на Русия, …

Вечерен виц: Блондинка на конкурс

Една блондинка отива на конкурс и я питат:
– Коя от следните птици не си прави гнездо? Щъркел, кукувица, фазан?
– Кукувица! – уверено отговаря блондинката и взима наградата.
Нейна приятелка я пита:
– Е, ама много си умна! Как разбра, че е кукувицата?
– От дете знам, че кукувицата живее в часовника!

Според Глобалния индекс на мира: Кои са 10-те най-безопасни ваканционни дестинации?

Най-безопасната страна в света е пълна с природни красоти и невероятни атракции и оглавява Глобалния индекс на мира. Въпреки че популярни ваканционни дестинации като Испания и Франция се смятат за много безопасни, има една европейска държава, която редовно оглавява списъка на най-безопасните дестинации, пише БГНЕС.
Исландия е страната начело на Глобалния индекс на мира и е оценена като най-безопасната ваканционна дестинация за туристите. Тя е оценена като политически стабилна и с ниска престъпност, съобщава N1.
Плажът Рейнисфиара е коронован за най-добрия плаж на континента в престижната годишна класация за плажове на TripAdvisor. Плажът с черен пясък е покрит с вулканична пепел и е заобиколен от морски скали.

Туристите обаче трябва да бъдат внимателни, когато го посещават, защото красивото място може да бъде и много опасно. Посещението там е безопасно, но туристите трябва внимателно да четат знаците за безопасност и да стоят далеч от водата, съобщава „Express“.
Ето и списъка с 10-те най-безопасни държави в света:
Исландия
Дания
Ирландия
Нова Зеландия
Австрия
Сингапур
Португалия
Словения
Япония
Швейцария
Въпреки че Исландия може да не звучи като идеална дестинация за лятна ваканция, страната може да бъде идеалното място да избягате от горещото време в Южна Европа. Тя разполага с някои от най-уникалните гледки в Европа, а в определени месеци можете да видите и на Северното сияние.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Бягство от жегите: Къде пътуват вече европейските туристи? 
10 любопитни факта за Исландия – една от най-щастливите страни в света
Смеете ли да отидете? 10-те най-опасни и забранени дестинации в света