Димитър Димитров, КАПБ: Автомобили ще бъдат оставени на паркинги с месеци, докато се постанови окончателно решение 

Ние сме в ситуация, в която автомобили ще бъдат оставени на едни паркинги с месеци, а в някои случаи с години, докато се постанови окончателно ...

Ердоган и Путин може да се срещнат в края на август – началото на септември

путин ердоган

Срещата между президентите на Турция и Русия – Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, може да се състои в края на август или началото на септември. Това съобщи турският телевизионен канал “А хабер”, позовавайки се на свой кореспондент в пула на администрацията на турския лидер.

Според него, турският лидер все още очаква пристигането на руския президент в Турция. Не е изключено обаче “пътуване на Ердоган”, ако Путин не пристигне в Турция. Телевизионният канал не посочи по-точна дата за срещата на президентите, като уточни, че те се очакват в Анкара “в края на август – началото на септември”.

“А хабер” нарече основната тема на преговорите перспективата за възобновяване на сделката за зърно, от която Русия се оттегли на 18 юли поради факта, че нейните изисквания по споразуменията не бяха изпълнени.

Президентите на Русия и Турция проведоха телефонен разговор на 2 август, по време на който се договориха да подготвят евентуална среща. На 4 август Ердоган каза пред репортери за възможността Путин да посети Турция. По думите му точната дата на посещението все още не е определена и ще бъде съгласувана по дипломатически път.

На 3 август прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков заяви, че мястото и точната дата на срещата между президентите на Русия и Турция ще бъдат договорени по дипломатически път. Ден по-рано Песков подчерта, че “мястото на срещата ще бъде обсъдено, не е задължително това да е Турция”.

“А хабер” съобщи още, че Ердоган ще посети Унгария на 20 август. След това на 9-10 септември ще пристигне в Индия, за да присъства на срещата на върха на Г-20. А на 17-21 септември турският лидер трябва да посети САЩ за участие в събитията на Общото събрание на ООН.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]