В конкуренция с YouTube: TikTok пуска функция за 20-минутни видеа срещу заплащане

TikTok обяви още една възможност за създателите на съдържание да монетизират видеата си в приложението, пише CNBC.
Новата функция, наречена Series, ще позволи на избрани създатели на съдържание да споделят по-дълги видеоклипове, които ще са достъпни след заплащане. Series може да включва до 80 видеа с дължина до 20 минути всяко. Създателите могат да определят цената на заключеното си платено съдържание. Преди това потребителите можеха да споделят само 15-секундни видеа или такива от 1, 3 или 10 минути.
Новата функция ще засили конкуренцията с платформи като YouTube, известна с по-дългите си видеоклипове. Но конкуренцията между YouTube и TikTok не е нещо ново. През август 2021 г. YouTube представи YouTube Shorts като директна алтернатива на TikTok. Други компании като Meta и Snap също въведоха функции за кратки видеа, за да се опълчат на стремителния възход на TikTok в САЩ. TikTok vs. Facebook: Кой кого копира?

В изявление до медиите TikTok посочва, че опцията Series засега е достъпна само за избрана група създатели на съдържание. Компанията планира да я отвори и за останалите в следващите месеци.
Междувременно продължават опасенията за поверителността на данните на потребителите на TikTok заради компанията ѝ майка ByteDance, базирана в Китай и е частна собственост.
Миналата седмица Комисията по външни работи към Камарата на представителите на САЩ гласува в подкрепа на закон, който да даде на президента Джо Байдън правомощието да забрани TikTok в страната. Американците скоро може да бъдат лишени от TikTok
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
TikTok изпревари Facebook и вече е най-теглената социална мрежа
ЕК забрани на служителите си да използват TikTok на служебните телефони
И Европейският парламент забрани на служителите си използват TikTok