Директор на язовирите в България: Собственичка на барове е на поста

Изглежда без конкурс, тъй като няма публични данни за това, съветникът на служебния енергиен министър Росен Христов Славина Иванова е станала член на Съвета на директорите на държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“.
Иванова има интересна кариера – от плажните барове, през Министерството на енергетиката (МЕ) до управлението на държавните язовири. И изглежда този път е кратък и лесно проходим, пише „Капитал“.
Според публичната информация тя е собственик на летни заведения, завършила е „Публична администрация“ в Благоевград, а внезапно през август 2022 г. служебният енергиен министър Росен Христов я назначава за свой съветник. Най-новото в професионален план е, че от средата на февруари 2023 г. тя е и в борда на Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“ (ДПУСЯ).
Съгласно данните в Търговския регистър Славина Иванова е съсобственик на дружеството „Джипси бар Лозенец“ заедно с Ивайло Драгнев. Тя е и едноличен собственик на „Джипси бохо бар“. На къмпинг „Градина“ има плажно заведение с това име.
Пред bTV Христов обясни, че Иванова била много добра в управлението на международни проекти и затова я е назначил за съветник.
Съветът на директорите на държавната фирма е седемчленен, като номинациите за борда се правят от няколко министерства. Иванова е от квотата на енергийното. От документите в Търговския регистър се вижда, че мандатите на директорите изтичат на 17 юли. Съветничката на Росен Христов също е назначена дотогава. Вероятно това, че е „временно“ на поста, е послужило като претекст да избегне провеждането на конкурс, коментира в. „Сега“.
ОЩЕ: 21% от стотици опасни язовири в България са ремонтирани противозаконно