Toyota и Volkswagen напуснаха Русия без опция за повторно купуване на активите

Японският автомобилостроител Toyota и германският Volkswagen са прехвърлили активите си в Русия без възможността да ги откупят обратно, предаде руската държавна информационна агенция РИА, цитирана от Reuters.
„Сделката за прехвърляне на активи на Toyota, както и тази с Volkswagen, не включват опция за обратно изкупуване на производствени обекти“, е заявил пред РИА руският вицепремиер Денис Мантуров.

Представители на властите в Русия и на ръководството на японската компания заявиха през март, че японският производител на автомобили е прехвърлил собствеността върху своята фабрика в Санкт Петербург, оборудване и земя на руската държавна организация НАМИ, без да разкрива подробности.
НАМИ, Руският централен институт за изследване и развитие на автомобили и двигатели, вече придоби заводи от Renault и Nissan.
От Volkswagen заявиха през май, без да дават подробности, че са осъществили продажбата на завода си в Калуга в Русия и местните си дъщерни дружества на руската група за търговия с автомобили „Авилон“ и финансов инвеститор.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Случи се: Volkswagen продаде активите си в Русия
Френски производител на гуми продава активите си в Русия
Mercedes продава активите си в Русия 
Символично: Nissan продава бизнеса си в Русия за 1 евро