Meta пуска абонаментната услуга Quest+, насочена към очилата ѝ за виртуална реалност

Meta Platforms обяви, че е пуснала базирана на абонамент услуга, наречена Meta Quest+, насочена към нейните очила за виртуална реалност. Ходът цели да развие младия пазар, който тепърва ще привлича големи инвестиции, предава Reuters.
В Instagram главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че абонаментът Meta Quest+ ще бъде достъпен от понеделник на цена от 7,99 долара месечно, или 59,99 долара годишно, за нейните очила Quest 2, а скоро и за Quest 3.
Apple също навлезе на този пазар, доминиран от Meta, като наскоро показа своите очила за добавена реалност Vision Pro за 3499 долара. Устройството на Apple струва 3 пъти повече от най-скъпите очила на Meta.

През март компанията на Зукърбърг намали цените на своите очила, след като смелият ѝ залог в метавселената така и не успя да постигне особен успех.
В момента водещият модел Meta Quest Pro се предлага за 999,99 долара, под по-ранната си цена от 1499,99 долара, а Quest 2 се предлага за 299,99 долара според данни от уебсайта на Meta.
Определяни като следващото голямо нещо, очилата за виртуална реалност още не се радват на масов успех, а по-скоро са популярни сред гейминг общността, въпреки че сега устройствата имат много по-развити функции.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Meta пусна абонаментната си услуга – потребителите ще плащат за верификация
Meta изисква от служителите да работят от офиса поне три дни седмично

Meta започна нов кръг съкращения