Съдят верига за бързо хранене по обвинение, че продава твърде малки бургери

Американската верига за бързо хранене Burger King трябва да бъде изправена пред съда по обвинения, че представя един от бургерите си в по-голям размер в менюто, отколкото действително е в реалността, определи щатски съдя, предава BBC.
Делото обвинява веригата, че подвежда клиентите, като им показва бургера в по-голям обем и със съставки, които „преливат” от него.
„Твърденията на ищците са неверни”, коментират от Burger King пред BBC.
Конкурентите от McDonald’s и Wendy’s са изправени пред сходни дела в САЩ.
Груповият иск срещу Burger King твърди, че бургерът Whooper е представен така, че да изгледа с 35% по-голям и с повече от два пъти повече месо, отколкото това, което се сервира на клиентите в действителност.
По-рано Burger King твърдеше, че не е необходимо да доставя бургери, които изглеждат „точно като на снимката“.
Щатският съдя Рой Алтман посочва в осъждането си, че би трябвало съдебни заседатели да „ни кажат какво мислят разумните хора“.
Съдията обаче отхвърля твърденията, че Burger King подвежда клиентите с телевизионните си и онлайн реклами.
Говорител на компанията посочва в изявление след отсъждането, че използваните съставки в бургера са същите, които се използват в милионите сандвичи, сервирани на клиентите в САЩ.
Други вериги за бързо хранене също имат сходни проблеми по отношение на твърдения за подвеждащи реклами. По-рано през тази година, Taco Bell бе съдена в САЩ по обвинения, че продава продукти, които са по-малки в сравнение с рекламираното.
През миналата година, човек от Ню Йорк заведе групов иск срещу McDonald’s и Wendy’s, твърдейки, че двете компании прилагат нечестни и измамни практики, като представят продуктите си в маркетингови материали, така, че да изглеждат поне 15% по-големи, отколкото са в действителност.
*Снимката е илюстративна.
Една от най-големите вериги за сандвичи в света си намери купувач
Цената на най-евтината пица в света пострада от инфлацията – вече е 0,60 долара
Вижте къде се продава най-скъпият бургер в света
Мръсните тайни на заведенията за бързо хранене, за които не подозирате