Михал Шуран е големият победител в 70-ата Международна колоездачната обиколка на България

На 31.08.2023 г. се проведе финалният етап, който излъчи големия победител в 70-ото издание на Международна колоездачна обиколка на България, реализирано със съдействието на ДЗИ. Чешкият състезател Михал Шуран триумфира в Обиколката под бурните овации на събралата се публика в гр. Шумен. Последният етап с дължина 128 км от Сливен до Шумен бе спечелен чрез финален спринт от Микеле Гацоли, представител на отбора Astana. За италианеца това бе втори етапен успех в Обиколката.

Носител на жълтата фланелка стана Михал Шуран, която му бе връчена от Катя Свещарова, управител на ГА ДЗИ Шумен. Михал Шуран взе и бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач. Зеленото трико за най-активен състезател бе спечелено от унгареца Жолт Истлщекер, докато най-добър млад състезател стана Лука Йени от Team EF Education-NIPPO Development.
Най-доброто българско представяне е на Мартин Папанов, който стана шести в генералното класиране. Специална награда получи най-добре представилият се роден състезател до 23 години – Габриел Грозев.
В отборното класиране на първо място станаха състезателите от Voster ATS Team, на второ се класираха ATT Investments, а бронзът бе спечелен от Education First.

В 70-ото юбилейно издание на Международната колоездачна обиколка на България се включиха 121 състезатели от 28 държави. В рамките на 5 дни те изминаха над 700 км по едни от най-предизвикателните трасета в страната. Зрелищното спортно събитие за поредна година се проведе с подкрепата на ДЗИ – застрахователното дружество с най-дългогодишна история у нас.