Певицата Кейти Пери продаде правата за музиката си за 225 млн. долара

Кейти Пери е поредната поп звезда, която продаде правата върху музикалния си каталог, предава Wall Street Journal.
Каталогът на Пери е продаден на Litmus Music – компания за управление на авторски права, подкрепена от инвестиционната компания Carlyle Group. Litmus е отказала да уточни цената на споразумението.
Сделката покрива 5 от албумите на Пери към Capitol Records и включва хитове като California Girls, Firework и Roar.
Пери, която е съдия в музикалното състезание American Idol, има изпълнения в Лас Вегас от 2021 г. и живее в хотел Resorts World. Последният ѝ албум е Smile от 2020 г.

Представители на Пери и Capitol Records не са отговорили на исканията за коментар в понеделник.
Редица творци продадоха каталозите си през последните години, включително Джон Леджънд и Брус Спрингстийн. По-рано тази година поп звездата Джъстин Бийбър продаде музикалните си права на Hipgnosis, подкрепяна от Blackstone. По-рано Wall Street Journal обяви, че очакваната стойност на сделката е около 200 млн. долара.
Купувачите на музикални каталози събират приходите, генерирани от записите в платформи за стрийминг или ако се използват в реклами, видеоигри и други места.
38-годишната Кейти Пери стана известна през 2008 г. с песента I Kissed a Girl, която оглавяваше класациите в продължение на 7 седмици, според Billboard. Тя участва в шоуто на полувремето на Суперкупата през 2015 г.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Кейти Пери остава невъобразимо богата въпреки провала на последния ѝ албум
Кейти Пери е най-високоплатената певица, ето кои са в топ 10
Кейти Пери е най-популярна в Twitter